Skip links

Obesal®+HROM

Share

PREPORUČUJE SE:

Obesal®+HROM je dodatak ishrani koji se preporučuje kao pomoć u održavanju normalnog metabolizma makronutrijenata. Sastoji se iz dve komponente patentiranog izolata iz kvasca Saccharomyces cervisiae – DNF -10 i organskog oblika hroma. Postoje istraživanja koja ukazuju da hidrolizati kvasca mogu da utiču na procese smanjenja telesne mase, delovanjem na procese suzbijanja apetita. Hrom doprinosi normalnom metabolizmu makronutrijenata i održavanju normalnog nivoa glukoze u krvi.

Jedna kapsula sadrži:
* 250 mg proteinskog hidroilizata DNF-10 dobijenoig iz  kulture soja Saccharomyces cerevisiae 
* 50 mcg hroma u obliku hrom (III) pikonilata

 

Način primene:
Odrasli i deca starija od 12 godina: popiti 1 kapsulu sa vodom 2 puta na dan, najbolje pre obroka. 

 

Napomena:
Obesal®+HROM je dodatak ishrani koji se preporučuje kao pomoć u održavanju normalnog metabolizma makronutrijenata. Nastao je na bazi kombinovanja dva sastojka: patentiranog izolata iz kvasca Saccharomyces cervisiae – DNF -10 i organskog oblika hroma. Hrom doprinosi normalnom metabolizmu makronutrijenata i održavanju normalnog nivoa glukoze u krvi.

DNF-10  je proteinski hidrolizat soja kvasca Saccharomyces cervisiae koji inače predstavljaju odličan izvor esencijalnih nutrijenata u ishrani. Ekstrakti i hidrolizati kvasca imaju veliki potencijal kao izvor biološki aktivnih jedinjenja i funkcionalnih sastava hrane. DNF-10 predstavlja proizvod dobijen proteolitičkom hidrolizom kvasca, čime se dobija smeša peptida molekulske mase manje do 10 kDa. Postoje istraživanja koja ukazuju da hidrolizati kvasca mogu da utiču na procese smanjenja telesne mase, delovanjem na procese suzbijanja apetita. FDA (USA) je odobrio status upotrebe kompleksa peptida hidrolizata kvasca (DNF-10), kao sastojka prehrambenih proizvoda u dozama od 250 mg/dozi ili porciji. Preporučena dnevna doza od 2 kapsule proizvoda Obesal®+HROM je deklarisana na 500 mg proteinskog hidrolizata kvasca (DNF-10), s tim da količina navedenog sastojka po dozi iznosi 250 mg, kakve su i preporuke FDA. 

Hrom je važan mineral koji je uključen u bitne procese održavanja normalnog metabolizma makronutrijenata i održavanja normalnog nivoa glukoze. Deklarisana dnevna količina u preporučenoj dnevnoj dozi od 2 kapsule (500 mg), niža je od maksimalno dozvoljene količine i predstavlja 250% preporučenog dnevnog unosa, što je veća količina od minimalne dnevne količine ovog minerala u hrani. 

DNF-10 se prometuje od strane kompanije“ Phytexia“