Skip links

ZVIZ UP Fe

Share

PREPORUČUJE SE:

Zviz UP Fe je dodatak ishrani na bazi gvožđa, vitamina C, folne kiseline i vitamina B12. Sadržaj se nalazi u kapsulama. Proizvod je namenjen osobama koje ne žele ili ne mogu da koriste direktne forrme u kesicama. Njegova primena se preporučuje kod osoba koje pate od bolesti ili stanja koja nastaju usled nedostatka gvožđa. Posebno osetljivi deo populacije, kojima se preporučuje da koriste Zviz UP Fe su adolescenti u toku rasta i razvoja, posebno osobe ženskog pola, trudnice i dojilje, žene sa pojačanim menstrualnim ciklusom. Osobe koje preferiraju vegetarijanski način ishrane ili upražnjavaju dugi post ili primenjuju dijete. Tokom postoperativnog perioda ili u fazama rekonvalescencije.

Jedna kapsula sadrži:
* 20 mg gvožđa u obliku  gvožđe (III) pirofosfat 
* 400 µg folne kiseline (pteroilmonoglutaminska kiselina)
* 120 mg vitamina C
*  2,5 µg vitamina B 12 (metilkobalamin) 

Način primene:
Odrasli i deca starija od 12 godina: popiti sa vodom 1 kapsulu dnevno, pola sata pre obroka.

NAPOMENA:
Zviz UP Fe
 je dodatak ishrani na bazi gvožđa, vitamina C, folne kiseline i vitamina B12. Sadržaj se nalazi u kapsulama. Proizvod je namenjen osobama koje ne žele ili ne mogu da koriste direktne forrme u kesicama.

Njegova primena se preporučuje kod osoba koje pate od nedostatka gvožđa. Posebno osetljivi deo populacije, kojima se preporučuje da koriste Zviz UP Fe su adolescenti u toku rasta i razvoja, posebno osobe ženskog pola, trudnice i dojilje, žene sa pojačanim menstrualnim ciklusuom. Osobe koje preferiraju vegetarijanski način ishrane ili upražnjavaju dugi post ili primenjuju dijete. Tokom postoperativnog perioda ili u fazama rekonvalescencije.

Gvožđe doprinosi normalnom stvaranju crvenih krvnih zmaca i hemoglobina, normalnom transportu kiseonika u telu i normalnoj kognitivnoj funkciji. Gvožde, folat, vitamin B12 i vitamin C doprinose normalnoj funkciji imunog sistema i smanjenju umora i iscrpljenosti. Vitamin C povećava apsorpciju gvožđa i doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog sistema.

Folna kiselina doprinosi normalnom stvaranju krvi i rastu majčinog tkiva u toku trudnoće. Dodatnim unosom folne kiseline se povećava nivo folata kod majke. Nizak nivo folata kod majke je faktor rizika za nastanak oštećenja neuralne cevi kod fetusa. Ciljna grupa su žene u reproduktivnom periodu, a koristan efekat se dobija dodatnim dnevnim unosom 400 µg folne kiseline tokom najmanje jednog meseca pre i tri meseca posle začeća