Skip links

Plavi ponedeljak

Plavi ponedeljak i Safr’Inside™, ekstrakt šafrana kompanije ,,Activ’Inside“ , ključna aktivna supstanca u proizvodu Zviz UP Mg RELAX – Jugoremedija – pogled na život kroz ružičaste naočare

Plavi ponedeljak (Blue Monday) je naziv  za najdepresivniji dan u januaru, na severnoj hemisferi zemlje. To je obično treći ponedeljak u mesecu i nastao je na osnovu zaključaka turističkih    za koji britanska turistička kompanija Ski Travel kaže da je najdepresivniji dan u godini. Koncept je prvi put objavljen u saopštenju kompanije iz 2005. godine, koja je tvrdila da je izračunala datum koristeći “jednačinu”. Uzima u obzir vremenske uslove i stoga se odnosi samo na severnu hemisferu.Iako je ,,Plavi ponedeljak“, koncept najdepresivnijeg dana u godini, možda termin izmišljen u marketinške svrhe, realnost zimske idile, protkane bluz emocijama  je realnost. Prema studiji odeljenja za psihijatriju na Univerzitetu u Glazgovu, sa 150.000 učesnika, pad raspoloženja, umor i anhedonija su na vrhuncu tokom zimskih meseci. Ova stanja pogađaju 15% odraslih sa simtomima definisanim kao blagi poremećaji raspoloženja i 3% osoba sa  ozbiljnim poremećajima po modelu sezonske depresije.

,,Activ’Inside“, francuska kompanija ,,Healthtech“, razvila je Safr’Inside™, prirodni ekstrakt šafrana, posebno bogat safranalom, komponentom za koju se zna da izaziva smanjenje stresa. Ekstrakt je  sa 10 puta većom koncentracijom od tržišnih standarda. Safr’Inside™  uključuje i druga aktivna jedinjenja ili metabolite kao što su krocini i pikokrocini, koji doprinose boljem mentalnom i emocionalnom blagostanju. Jednostavno, prirodno rešenje koje donosi svetlost i poboljšanje raspoloženja u sumor ,,Plavog ponedeljka“ !

Šafran, prirodni lek za ublažavanje stresa poboljšan inovativnom formulacijom ,,Activ’Inside“

Šafran je poznat po svojim prednostima u tradicionalnoj medicini hiljadama godina unazad. ,,Activ’Inside“ je prirodni ekstrakt šafrana, jedan od najviše ispitivanih  formulacija sa jasnim razumevanjem njegovih mehanizama delovanja i optimizacovanim procesima ekstrakcije. Razvijen 2015. godine, nakon što je safranal identifikovan kao ključni metabolit 2014. godine, Safr’Inside™ je 100% čist ekstrakt šafrana (Crocus sativus L.). Njegova priča počinje u Senou, Iran, daleko od urbanog zagađenja . Proizveden od najčistijeg i najbogatijeg dela, Safr’Inside™ je sertifikovan da ne sadrži GMO i alergene, obezbeđujući odsustvo veštačkih sastojaka ili sintetičkih hemikalija.

Da bi se garantovao kvalitet i efikasnost, Safr’Inside™ sprovodi se jedinstveni proces ekstrakcije. On čuva aktivne molekule šafrana, obezbeđujući standardizovani ekstrakt sa optimalnom koncentracijom bioaktivnih jedinjenja, uključujući safranal. Tehnologija enkapsulacije čuva prirodni sastav šafrana, obezbeđujući koncentraciju šafrana do 10 puta veću od tržišnih standarda!

Safr’Inside™, klinički dokazana efikasnost

Kliničke i pretkliničke studije sprovedene u okviru programa ,,Silver Brain Food“ (SBF) od strane ,,Activ’Inside“ i akademskih partnera kao što su BPH (Bordeauk Population Health) i Nutrineuro otkrile su pozitivan uticaj Safr’Inside™ na različite aspekte mentalnog zdravlja. Ove studije, podržane dodatnim eks-vivo studijama, istakle su njegove pozitivne efekte na održavanje pozitivnog raspoloženja, odgovor na stres i poboljšanje sna.

,,Activ’Inside“ je 2021. godine objavio i prvu studiju koja ovjašnjava  jedan od mehanizama delovanja Safr’Inside™, bogatog safranalom, i njegov uticaj na procese transporta hormona serotonina, laički poznatim pod imenom i hormon sreće.

Safr’Inside™ delujući na mehanizme transporta  serotonina,obezbeđuje njegovu veću raspoloživost i ovim putem  pomaže  u borbi protiv negativnih efekata stresa, promovišući prirodnim putem pozitivno raspoloženje i emocionalno zdravlje, bez neželjenih efekata!

Dostupno na: https://innovationsfood.com/blue-monday-safrinside-activinsides-saffron-extract-for-seeing-life-through-rose-colored-glasses/

Leave a comment